Bøger

Journalistiske bøger på eget initiativ og bestilling. Portrætbøger, historiske bøger og bøger af lyst og engagement. Ulla Nygaard har udgivet de fleste på eget forlag ny-journalistik.
På sygedagpenge

“På sygedagpenge” er en beretning om 22 personers oplevelser som sygemeldte på arbejdsmarkedet. Udkom 2012, 224 sider, 245 kr. i webshoppen inklusiv forsendelse.

Forfatter Ulla Nygaard, fotos til omslag er taget af Sonja Iskov, udgivet af forlaget ny-journalistik.

Læs mere om På sygedagpenge

 

Sammen i Sydhavnen – med en social vicevært

Beboerne i de 127 ældreboliger i Københavns Sydhavn  har fået større tryghed og netværk i kraft af deres sociale vicevært.

Bogen følger beboerne og hverdagen igennem et år og fortæller hverdagshistorier om nye venskaber, oplevelser og ældre, der kan klare sig selv uden hjælp i længere tid.

Bogen udkom i 2007, forfatter Ulla Nygaard, 160 sider, rigt illustreret af fotograf Mie Bidstrup. Udgivet af forlaget ny-journalistik,

Læs mere om Sammen i Sydhavnen

 

Nakskov Krøniken

Journalist Ulla Nygaard har skrevet bogen om Nakskov, og fotograf Sonja Iskov har foreviget mange skønne mennesker og steder. 

Bogen udkom i 2006 og fortæller 36 års historie om byen og kommunen fra den ene kommunalreform til den næste.
Den gamle, stolte købstad og værftsby led en voldsomt nedtur da skibsværftet lukkede i 1986.

Men Nakskov kom op af hullet, da en sjælden alliance mellem borgerlige partier og venstrefløjen satte SF’eren Flemming Bonne Hansen i borgmesterstolen.

Læs mere om Nakskov Krøniken

 

Brugsen i landsbyen

Dette portræt af Lellinge Brugsforening, som fyldte 100 år i maj 2009, er skrevet af journalist Ulla Nygaard og udgivet for Lellinge Brugsforening af forlaget ny-journalistik.

Fotograf Sonja Iskov har illustreret. Desuden har  Lellinge Lokalarkiv og borgere i landsbyen venligt udlånt billeder til bogen.

Læs mere om Brugsen i landsbyen

 

I samlet flok – om arbejdsliv på Aller

Arbejderhistorier fra ugebladskoncernen Aller fortalt af journalist Ulla Nygaard og udgivet af forlaget ny-journalistik for Fællesklubben på Aller.

Historier fra tidligere og nuværende arbejdere i Aller koncernen suppleres af de gamle referater fra protokollerne. De fortæller om tillidsmandens og tillidskvindens opgaver gennem tiderne hos den familieejede ugebladsgigant.

Bogen er udgivet i anledning af Fællesklubbens 75 års jubilæum. Forsiden er illustreret af fotograf Sonja Iskov.

Læs mere om I Samlet flok

 

Lederudvikling i kommuner og amter

Medforfatter til bogen “Lederudvikling i kommuner og amter”, udgivet af FTF og Kommunernes Landsforening i 2000.

Sømanden Kurs – portræt af Preben Møller Hansen

Journalist Ulla Nygaard skrev bogen ”Sømandens kurs”, som blev udgivet af det nystartede Ekstra Bladets Forlag i 1987.

Sømandsbossen Preben Møller Hansen, formand for Sømændenes Forbund, var aktuel i forbindelse med Folketingsvalget samme år. Preben Møller Hansen stillede op med sit nye parti Fælles Kurs.

Fælles Kurs formåede dog ikke at få stemmer nok til at komme over spærregrænsen på fire procent , og blev derfor ikke repræsenteret i Folketinget.

Comments are closed.